Fotboll

Positiva vindar råder i Oskarström

Det tog ett tag innan Oskarströms IS fick tillgång till en ”egen” konstgräsplan, nu kommer belöningen genom att båda representationslagen tar klivet upp i seriesystemet…

Klubben med runt 200 aktiva och nio stycken lag, så är det full fart på anrika Esperedsvallen i Oskarström och allt ser ut som det gör på de flesta fotbollsanläggningar runt om i vårt Halmstad.
Enda skillnaden är att klubbens damer och herrar tar klivet upp till division 3 i damserien och division 5 på herrsidan.

Damerna som för två år sedan startade upp på nytt har idag säkrat uppflyttning efter en väldigt bra säsong med 10 vinster i bagaget, där suveränerna Getinge/Slöinge är överlägsna seriesegrare.
Oskarström har ett blandat lag med framstående spelare som Alice Sörensen och Marielle Nilsson med totalt 13 mål tillsammans.

Damlaget har även plockat upp yngre spelare som Emilia Lönnergård som spelat 5 matcher och gjort 5 mål och gjort det väldigt bra, sen finns det ett antal spelare till från ungdomssidan som också är på väg att växa in i kostymen.

Hur det kommer gå för Oskarström i kommande division 3 kan vi bara sia om.

Brutal segerrad 

Herrlaget som för tillfället huserar i division 6 är redan solklara seriesegrar med 17 vunna matcher och noll i kolumnerna förlust/ oavgjort.
Laget som är i stort sett endast egna produkter visar upp en fotboll som kommer funka även i division 5.

I laget finns en otroligt stor erfarenhet med Erik Wallentin som varit mer ett tag nu och fortsätter hitta vart nätmaskorna finns.
Inför avslutningen så står han registrerad för 15 mål och trea i skytteligan.

Lägger man till de unga spelarna som varit i andra klubbar och vänt tillbaka till moderklubben efter kortare sejourer i HBK så får man en väldigt bra mix.

17 årige Isak Andersson är en ung kugge i backlinjen och frågan är hur länge denna talang stannar i Oskarström.

700 matcher

Snart 38 årige Peter Stangerfjord är en ikon i klubben med över 700 matcher i den vita dressen, där spelförståelse är adelsmärket.
Någon fortsättning för åldermannen i laget blir det inte efter seriesegern.
Nu är det färdigt efter denna säsong, för kroppen håller inte längre -så nu blir det bara som domare i fortsättningen avslutar Stangefjord.

Konstgräs är nyckeln bakom framgången

Att Oskarström är på frammarsch från ungdom och uppåt kan mångt och mycket stavas konstgräs.
Innan fick lagen åka långväga för att träna som genererade mindre träningsgrupper på konstiga tider, nu tränar man på hemmaplan och det blir lättare för bygdens ungdomar att ta sig till träningarna.

Det tror vi på Halmstadsport är den stora nyckeln att man nu lyckas ta klivet upp!

 

Klicka för att kommentera

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Populärt just nu

Till toppen