Fotboll

Positivt genrep för Astrios damer

De sista justeringarna och all väntan är snart över, för nu vankas det snart seriepremiär för BK Astrios damer i division 1…

Gårdagens match mot Lidingö på ett svinkallt Söndrums IP, så var det nog många som längtade efter varmare flöde i vinden.
Halmstadsport tog ett sista snack med tränaren Iztok om hur det har sett ut samt va han ville se i matchen.

Hur har försäsongen sett ut
 Den har varit bra! men väldigt rörig på grund av att vi har haft mycket folk borta på olika vis i olika läger och olika landslagsuppdrag och lite sjukdomar och lite sånt, så det har varit väldigt rörigt faktiskt måste jag säga.

vad är det du vill se i matchen
 I den här sista träningsmatchen vil jag se att vi får ihop det så bra som vi kan, men nu har vi några borta som vi förhoppningsvis kan få in till premiären – så vi hoppas ju att de som tar chansen idag att de verkligen gör det och framförallt att vi håller ihop laget idag.

Vi är vassa framåt idag med både Wilma och Lovisa och Sofie där och Lovisa och inte varit med så mycket, så jag hoppas att vi har ett bra anfallsspel faktiskt.

vad har ni satt för målsättning
Vi har inte satt någon målsättning utan vi tar match för match faktiskt vi har ingen aning riktigt hur vi är och vi tar verkligen den klyschan att vi kör match för match.

Någonting speciellt ni har tränat på under försäsongen
Ja det får vi nog säga vi har försökt att bli lite mer bolltrygga och hålla bollen lite mer inom laget det är målet, men sen om vi kommer lyckas med det – det vet vi inte.
Jag tycker ändå att tjejerna har gått framåt och verkligen blivit bättre, sen är det en sak att träna och en annan sak att spela match.
Jag hoppas att de kan förvalta det i matchsituation mer och det är därför vi har haft lite fler träningsmatcher, men vi har som sagt gått runt på väldigt mycket folk och alla har verkligen fått spela matcher så jag hoppas att det blir bra faktiskt.

Ni har ett yngre lag än förra året – känns det som ni börjar växa in i kostymen
 Ja men det tycker jag det!
Det måste jag nog säga att jag tycker faktiskt att dom blir mognare och mognare, för fast dom är väldigt unga – men det är ungt som nu idag genrepet så tror jag vi har en snittålder på 16,5 år 17 17 max i alla fall.

Det är ju ett juniorlag som vi spelar med och då får vi ju inte ställa för höga krav på dom heller tycker jag, utan man måste veta att det kommer gå upp och ner i år och det måste vi köpa.
Sen är det en häftig resa de får vara med om och det är en häftig resa att få vara med om också för de är fantastiska på och träna och vilja träna och köra.

Vad vill du ha för svar efter matchen
Då har jag faktiskt sett ett rätt så bra försvarsspel, där vi inte släpper till för mycket och att vi är otroligt vassa i våra omställningar det hoppas jag på verkligen avslutar Iztok till Halmstadsport.

Hur gick matchen då
Jodå bra bakåt och framåt var det en viss Wilma Leidhammar och Lovisa Brogren som gjorde målen och vinst med 3-1.

Klicka på bilden för fler…

BK Astrio - Lidingö Dam

Klicka för att kommentera

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Till toppen