Fotboll

Vilken fest det blev

HBK tillbaka i finrummet och med storpublik i ryggen visade man ett stort hjärta och vinner med 2-1 mot AIK

Solsken och 10690 på läktaren då var det uppdukat för fest, men festen kunde kommit av sig när mittbackslåset Baffoe/ Johansson inte var tillgänliga och även övriga backspelare.

Helt ärligt där försvann rutin som behövdes i ett allsvenskt premiär, räck upp handen vilka som trodde på seger då.
Tränaren Magnus Haglund må vara ett geni när han skickar in Jonathan Svedberg och Gabriel Wallentin som nytt lås.

De två har knappast blivit scoutade av AIK, men OJ OJ OJ vilken succé, de båda spelade som de aldrig gjort någonting annat i den positionen tillsammans.
När Andreas Johansson väljer att kliva av så är platsen redan bokad av Svedberg precis samma resa som Johansson gjort från mittfält till backklippa.

Duracellkaninen Erik Ahlstrand hur långt och länge kan han springa, håll hårt i honom Haglund!

Kazper Karlsson född 05 är född för att spela fotboll och visade ingen respekt mot rutinerade rävar och visade direkt att här är jag när en viss Jimmie Durmaz hade ett och annat att säga den unge talangen.

Viktor Granath köptes in för att göra mål och en målskytt vill få igång sitt målskytte, utan pardon skickar han in 2-0 målet som skulle räcka till en riktigt fin seger för HBK.
HBK skall inte be om ursäkt för den här premiärsegern, för med detta hjärta man visar upp så var det med mersmak man åkte från Örjans Vall igår.

En notis är att sex spelare kommer från de egna leden som startade mot AIK, det visar på en fantastisk utbildning underifrån.

Phil Ofuso-Ayeh skickar ett perfekt inlägg  mot Thomas Boakye panna och 1-0 var ett faktum, ett riktigt snyggt fotbollsmål i den 15:e minuten.
Det fanns chanser från båda håll i den första halvleken, men det kändes som hemmalaget hade vassaste chanserna.

I den andra utökar HBK efter en briljant kontring signerad Erik Ahlstrand.
Ahlstrand satte in bollen till Granath i straffområdet och Viktor gjorde sitt första allsvenska mål i sin allsvenska debut!

AIK reducerade genom Modesto i minut 60. Modesto vek in och sköt från ca 16 meter och skruvade in bollen nere vid bortre stolpen.

Bortalaget fortsatte trycka på men ett frenetiskt hårt arbetande HBK stod emot och en otroligt skön seger i återkomsten till finrummet.

Klicka för att kommentera

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Populärt just nu

Till toppen