Innebandy

3 sköna poäng efter våran tredje raka seger under vårsäsongen och stärker därmed våran ledning i serien.

Onsdag kväll i Halmstad Arena möter vi Bua IF för andra gången av tre under vårsäsongen i div 1:2.
Det är en match som vi vet kommer bli tuff och det har varit jämna matcher när vi mötts tidigare.

Så här sammanfattar tränaren Alexander Mårtensson matchen:

Förra matchen förlorade vi med uddamålet så vi hade lite av en revansch att.

Det är ett högt tempo från start där bägge lagen skapar bra chanser men inga lyckas riktigt få bollen över linjen.
Bua ställer upp med ett rätt så högt försvar och lyckas pressa oss stundtals men vi lyckas ofta spela oss ur deras höga press. Bua lyckas spräcka nollan först på en spelvändning där vi inte riktigt kommer rätt i hemjobbet. Trots underläget håller tjejerna hakan högt och litar på vårat spel.

Vi ställer upp med ett något lägre försvar där vi pressar på bollhållaren när lägen ges och vi lyckas många gånger erövra tillbaka bollen och gå till anfall. 13:55 in i 1:a perioden får Bua en utvisning där vi lyckas få ett bra rull i femman i powerplay och med ca 20 sekunder kvar av utvisningen lyckas även vi spräcka nollan till 1-1. Med 33 sekunder kvar av perioden får vi en utvisning men med ett stabilt boxplay lyckas vi hålla 1-1 till periodpausen.

2:a perioden börjar vi med en tjej mindre men lyckas avverka utvisning utan insläppt mål. 02:28 får Bua ytterligare en utvisning, men denna gången lyckas vi inte få in bollen även om vi skapade ett par riktigt vassa lägen.
07:22 tar vi ledning efter ett fint uppspel till mitten på Buas planhalva och lyckas spela ut den på kanten där vi får ett avslut på målvaktens högersida när målvakten är lite skymd.
Laget kämpar hårt resten av perioden där vi skapar ett par riktigt bra lägen genom bra och snabbt passningsspel men inte riktigt lyckas sätta pricken över i:et. Perioden slutar 2-1 och vi har en go känsla i laget.

3:e perioden är spelmässigt likt dom två första fast nu börjar Bua pressa än lite hårdare i sin jakt på kvittering, men vi lyckas allt som oftast komma ur deras press genom varierat spela där vi blandar uppspel genom mitten med lite längre bollar upp med kanterna. 07:02 lyckas vi göra 3-1. Nu börjar vi hitta ett mer lugn i spelet och försöker rulla bollen inom laget och låta Bua få jaga boll. Några gånger får lyckas dom få några vassa lägen men vi lyckas täcka många av avsluten och dom avslut som når fram räddar våran målvakt med bravur.
Matchen slutar 3-1 och vi tar hem 3 sköna poäng efter våran tredje raka seger under vårsäsongen och stärker därmed våran ledningen i serien.

Allt som allt en stark laginsats (trots krassligheter efter att influensan dragit igenom laget) där alla är med och bidrar både bakåt och framåt och vi känner att spelet sätter sig mer och mer.

 

Klicka för att kommentera

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Till toppen