Padel

Halmstads padelstjärnor vidare i Vilshärad

John Larsson och Sofia Arvidsson fortsätter vinna i ett stekhett Vilshärad efter två spelade matcher väntar nu semifinal under torsdagen…

När Sofia Arvidsson och Barre klev in på Sveriges bästa utomhusanläggning visade solstickan på 30 grader och inte ett moln på himmeln, inte blev det bättre av att temperaturen automatiskt var högre hos Sofia Arvidssons partner Baharak Soleymani.

Barre brottades med sina demoner för ni som minns så var det ett år sedan hon skadade sig svårt och nu skulle hon in och kriga på samma bana som hon just skadade sig på .
-Jag var inte här inledningsvis och var lite blockerad , som bär ett knäskydd och var tejpad hårt på högra låret efter en skada på EM tidigare i somras.

När spökena släppte så kom också det fina spelet som de här paret kan leverera och det är ingen slump att de vunnit de tidigare SPT finalerna.
I första var  det inget snack då favoriterna vann med 6-1, men i andra visade Smilla och Evelina att de här tjejerna kommer klättra långt och matcha de allra bästa i framtiden.
När andra setet drog igång var det betydligt jämnare och det var med svettiga leenden man vann andra med 6-4.
Baharak Soleymani/Sofia Arvidsson mot Smilla Lindeskog/Evelina Hennigor Resultat: 6–1, 6–4

I Kvartfinalen var det återigen Barre och Sofia som tog kommandot på hemmaplan, det var inte svalare men en rask start tog dem första set med 6-2 mot Petra Özmen/Caroline Kallberg

Petra och Caroline vann kvalet och visade upp ett imponerande spel och fortsatte i bara farten att vinna första omgången i huvudklassen.
Det var verkligen två olika läger med olika rutin som möttes på banan och i Padel-Televisions intervjun sa tjejerna så här…

Det kunde väl bara bli utklassning?

Möjligtvis i första set – men definitivt inte i det andra.

– Efter första set kände vi: vad fasen ska vi göra. Dom är verkligen superduktiga, sa Kållberg till Padel-Television.

I det andra setet visade man varför man kommit så här långt

Barre och Sofia fick slita i värmen och motståndarna på andra sidan nät var riktigt nära att ta setet, tyvärr för Kållberg/Özmen och tur för Sofia och Barre att en golden point och en smash ut skulle bli end of story med siffrorna 7-5.

Barre var inte sen att hylla motståndet 

– Tjejerna ska ha all eloge. De spelade verkligen jättebra

John Larsson fick slita i värmen

Som så många gånger förr så är det Halmstads John Larsson som får slita mest, då många bollar går på honom i spelet.
John som verkar vara på väg i sin livsform såg väldigt säker ut och för det mesta kontrollerat, och mycket guidat i form av en kartläsare vart öppningarna finns av sin radarpartner Pablo Figueroa.

John och Pablo vinner på ett övertygande sätt med 6-0,6-3 mot Johan Fors/Adam Knutsson-Sundblad

Kvällsmatchen mot Isak Arvidsson/Oscar Axelsson blev något tuffare där man vinner med 6-4 6-4.
Nu väntar Pierre/Bonfré/Viktor Stjern som slog ut Halmstads Mac Grossman och Olivier Nilsson med 6-0, 6-3-

Morgondagens matcher kommer bli väldigt sevärda så ta er till Vilshärad, Halmstadsport kan fortfarande inte förstå hur Halmstad Kommun inte kan samarbeta och försöka hitta en lösning för SVERIGES VACKRASTE PADELANLÄGGNING.

Till sist måste vi ju kika in dagens extra spelare som besökte en av planerna, visst är padel charmigt när en hund kliver in som ingenting har hänt ...

 

 

Klicka på pilarna för att se alla 200 bilder 


SPT 14 juli 2021

 

 

 

 

Klicka för att kommentera

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Populärt just nu

Till toppen