/
Padel

SPT startade på bästa sätt i Vilshärad

Under måndagen var det återigen dags för Vilshärad att vara arenan för en SPT tävling, och banornas vara eller icke vara det kan vi hoppa över denna gång.
För gillar man aktivitet och Sveriges skönaste ställe att vara på när det gäller padel så är det tamitusan Vilshärad.

Man kan inte förstå att det här kan vara ett minne blott inom en väldigt snar framtid – Så passa på att ta er till  veckans tävling och känn doften av grillade burgare och en hejdundrande padelfest.

Måndagens matcher är kvalet till Vilshärad – och på onsdag är det dags för de stora kanonerna  kliva in på Sveriges skönaste padelställe.

Corona och ändrade tider så är det 16 lag i både herr- och damklassen, sen är kvalklasserna lika stora och finalisterna tar två platser in i huvudturneringen.
Det innebär att de lag som går till final samtidigt kliver in i SPT på onsdag hoppas att ni hänger med så långt.

Padelfeber berättar om herr respektive damklassen där Halmstad har två kanoner som vi hoppas lite extra för

I herrklassen får vi se ett nykomponerat par som storfavorit. Cayetano Rocafort parar ihop med José Gaspar – två spanska elitspelare boendes i Sverige.

SPT:s regelverk säger att två utländska spelare där båda är topp 300 på WPT-rankingen inte får spela ihop, men detta kommer Rocafort och Gaspar undan eftersom Rocafort bara spelat en WPT det senaste året och därför inte är bättre rankad än 350 i nuläget.

De utmanas i första hand av John Larsson (Halmstad)/Pablo Figueroa, Anton Andersson/Johan Brunström samt Viktor Stjern/Pierre Bonfré.

Spännande också med Linus Frost/Daniel Appelgren i uppställningen. Noterbart är att trion Daniel Windahl, Simon Vasquez och Calle Knutsson står över.

I damklassen blir det också spännande par även om några toppspelare saknas. Sofia Arvidsson (Halmstad)/Baharak Soleymani utmanas i första hand av Amanda Girdo/Anna Åkerberg.

Men det blir spännande att se Linnea Skymberg som parar ihop med spanjorskan Carla Barciela. Även Matilda Hamlin och Ajla Behram vill garanterat vara med och utmana.

Bilderna nedan är tagna under måndagens kvalturnering med idel Halmstadanknytning så klicka på pilarna för fler ….

SPT Vilshärad

Klicka för att kommentera

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Till toppen