/
Friidrott

Personbästa på löpande band för IFK Halmstad när mångkamps -SM var till ända

Corona-anpassad mångkamps-SM där IFK Halmstad hade aktiva på plats både i Ljungby och Huddinge för att försvara de blå/vita färgerna…

När talangerna från IFK Halmstad äntligen får tävla, då gör man det som vanligt bra i vanlig ordning.

Isac Svensson vann sin tredje mångkampsmedalj i SM-sammanhang

I pojkar 16 tog visade Isac vilken duktig atlet han är när han satt personliga rekord på löpande band, lägg till ett personbästa i totalen med hela 451 poäng – totalpoängen skrevs till 5783 poäng.

Isac vann häckloppet på 14,89 som är ynka sju hundradelar från 27 år gamla klubbrekordet , men en fin inledande start med ett personligt rekord.

Grenarna avlöste varandra som sig likt även Isacs personbästa med kanonresultat i diskus 26,98, stav 3,05, spjut 38,87 och i avslutande grenen för dagen 300 meter visade klockan 37,65 och en förbättring av sitt personbästa med 1 sekund och 28 hundradelar.

Efter en magnifik första dag tog sig Isac igenom ett stabilt 100 meters lopp med att springa in på 11,85 på som första gren på lördagsmorgonen.

Isac gjorde en godkänd höjdtävling där han stannade på 1,65 och därefter blev avslutningen relativt odramatisk. Medaljerna var i teorin redan fördelade och efter att ha kämpat beundransvärt på den sista kilometern belönades han med en bronsmedalj. Det nya personliga rekordet tillika distriktsrekordet lyder 5783 poäng.

Personliga rekord var melodin på tjejsidan 

F16-klassen inledde Matilda Åkerman och Ida Jexe Ek på bästa sätt med att sätta personbästa på korta häcken, de höll nerverna i styr och deras nya rekord lyder 16,63 respektive 15,17.

Efter stabil hoppning i höjdhopp kunde tjejerna räkna in dagens andra personbästa när man klarar 1,53(Matilda) samt 1, 59 (Ida)

Matilda Åkerman putsade till sitt eget distriktsrekord när kulan flög över 13 meter för första gången utomhus landade på 13,25.

Personbästa fortsatte dagen ut när Ida sprang in på 27,09 i lite för stark medvind på 200 meter med Matilda stax därpå med 27,21 och ytterligare 2 personbästa kunde räknas in…

 

IFK Halmstad mäktade med tolv personbästa av 13 möjliga i ett mångkamps-SM redan under första dagen.

Total dominans av Matilda Åkerman i spjut

Matilda fick se sitt spjut slå i marken 44,01 bort och ett nytt distriktsrekord var ett faktum och en putsning med knappa metern.

Grensegern är solklar då närmsta tjej var tio meter i från Matilda.
Ida kunde också konstatera att hon var lång efter suveränen Matilda, men ett fint kast på 29,65 innebar ytterligare ett personbästa för IFK talangen

När avslutande 800 meters loppet var till ända kunde Matilda Åkerman konstatera att det enbart är 69 poäng till prispallen när klockan stannar på 2,44,81.

Ida Jexe Ek stannar klockan på 2,50,14 och innebär en sjätteplats.

Summa kardemumma smakade även dessa tider då de båda talangerna fick avsluta med att skriva in ytterligare två personliga rekord på sitt konto.

I en annan del av Sverige hittade vi 15 åringa Ann- Kathrine Bergenhem 

Mångkampen för 15 åringar var det Huddinge som gällde och ekot att personbästa rekorden haglade in i Ljungby, ville inte A-K vara sämre.

A-K inledde med sänka sitt personbästa med två tiondelar på 80 meter häck till nya tiden 12,52.
Det var inte slut där utan den unga talangen från Oskarström fick se sitt spjut landa ut över Huddingefälten 23,70 meter och ytterligare ett personbästa in i A-K rekordbok.

Där emellan fick vi se 9,35 i kula och ett helt klart godkänt hopp i höjd med 1,53.

Trodde ni det var slut med personbästa – Nä menar väl det!

Längdhoppet var 4,80 långt och med ett avslutande 600 meters lopp på 1,51,31 blev det ytterligare två personbästa inskrivet.

Totalen  3398 poäng är även det en putsning av hennes rekord med dryga 100 poäng.
A-K slutar på en tiondeplats med en hel drös nya rekord.

När Halmstadsport summerar friidrottshelgen så kan vi bara konstatera att IFK Halmstad är en klubb att räkna med framöver

Bild: IFK Halmstad

 

Klicka för att kommentera

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Till toppen