/
Ishockey

Sverige körde över Danmark i Halmstad Arena

Sverige visade upp fartfylld hockey när landskampen mellan Sverige och Danmark spelades inför alldeles lite folk, men det bekom inte landslaget som vann med tennissiffrorna 6-1…

Krävs det gratis entré för att svårflörtade Halmstadbor skall komma och se sport i den yppersta eliten.
Kvällens publiksiffra skrevs till 1173!!!  Ja ni läser rätt – Det är landskamp med Sveriges bästa hockeyspelare mina damer och herrar.

Sport skall upplevas live och får man chansen när eliten kommer till Halmstad oavsett sport, då borde vi som idrottsstad banne mig ge vårt stöd till dessa otroligt skickliga utövare.

Nog om det eller nej missade du matchen, så får ni en ny chans i morgon torsdag – ta er dit och njut av hockey av bästa sort, för vi som var där vi njöt!

Vad hände då i matchen game set and match eller snarare 6-1 till Sverige

Onsdagsdrabbningen var den första av två landskamper länderna emellan då de ställs mot varandra redan imorgon igen.

Nyheten att förbundskaptenen Garpenlöv lämnat samlingen av personliga skäl var inget som bekom Tre Kronor, då man skrinnade över isen med skicklighet och fick Danmark att jobba i egen zon mångt och mycket i första perioden.

Debutanten Patrik Karlkvist höll sig framme och styrde in 1-0 till Sverige, då visade klockan 10:55.
När klockan började ticka mot periodpaus åkte en dansk spelare ut på botbänken och backen Joel Persson skickade sitt skott mot mål och Mathias Bromé styrde snyggt in 2-0 målet.

Andra perioden började danska dynamiten brisera

Tidigt in på andra perioden får Danmark straff och Mathias From som till vardags syns till i Västerås gjorde ingen i det danska laget besviken, utan sprätter upp den svarta pucken i nättaket.
Det var också det som hände och dansk dynamit slocknade mer och mer för det dröjde inte länge innan Tre Kronor tog initiativet igen.
Dansk utvisning och mål för Sverige genom Lucas Wallmark och som han gjorde det…

Det var inte dansk tango när Wallmark fintade sig förbi sin försvarare och skickade in pucken så nätet stod som en strut uppe i krysset efter 5:32 in i andra perioden.

I hockey är det läge att vara kvar på isen och inte i utvisningsbåset, det fick danskarna bevittna

Nytt överläge i tredje perioden där Mathias Bromé kunde utöka ledningen till 4-1 efter ett  fint passningsspel av svenskarna.
Sen rullade på och tändhatten på den danska dynamiten var släckt för länge sedan, för minuten senare utökar Joel Kellman till 5-1 och Jesper Pettersson fick avsluta matchen med att sätta resultatet till tennissiffrorna 6-1.

Sverige var helt överlägsna i Halmstad Arena men känner vi våra danska vänner, så kommer dynamiten börja brisera i morgon igen, så ta er till Halmstad Arena 19:00 börjar matchen!

Klicka på bilden för fler…

Sverige - Danmark Ishockey

 

Klicka för att kommentera

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Till toppen