Halmstad

Lågt tempo blev nästan för svårt för Hylte/Halmstad

Degerfors Orion är för året ett helt nytt lag i årets Elitserien i volleyboll. Man har sin stomme kvar från förra säsongens div 1 lag och spetsat med två amerikanskor. Detta blev nästan knäcken för Hylte/Halmstad i första set.

Hylte/Halmstad började de två första bollarna med samma intensitet som brukligt och Degerfors hade då inte mycket att säga till om. Men där tog tempot i H/H slut. Man följde helt Degerfors rytm och det blev för mycket slarv i laget. Dock fick man en bra ledning med 21–16. Där slutade H/H spela och släppte ledningen till 21–24 på grund av många felbeslut och misstag. Coach Tony Westman tar time-out och tjejerna lyckas vända och vinner, efter 6 setbollar, med 30–29. Ett alldeles för okoncentrerat spel.

Andra set börjar precis på samma sätt och man följs åt till 7–7. Då får Hylte/Halmstad igång sitt spel och poängen rinner iväg. H/H är betydligt vassare och har en bättre passare, Tilda Hellgren, dessutom gör Annie Nyberg en bra insats vid nät. Rätt komfortabelt vinner H/H även andra med 25–16.

I tredje set ställer sig då Tilda Hellgren och börjar servar. Att hon har en bra sån fick vi se då hon fick göra hela 10 stycken. 10–0 till Hylte/Halmstad och för dagen får även Cornelia Rosenqvist komma in i gänget och spela sin första match. Det gör hon på ett alldeles utmärkt sätt. Härlig tjej och glädjen lyste om hennes spel. Bland annat var det Tilda och Cornelia som fick till dagens block som dundrade gott i golvet! Imponerande. Utan några problem och med betydligt bättre spel vinner H/H tredje set som slutar 25–9.

Hylte/Halmstad vinner idag över Degerfors med 3 – 0 (31–29, 25–16, 25–9)

Text Eva Alberti

Bild Robin Nylén

 

Klicka för att kommentera

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Populärt just nu

Till toppen