Badminton

Nervpers att vänta på onsdag för Halmstads Badmintonklubb

På onsdag 15 mars smäller det! Då avgörs om succénykomlingen Halmstad kan skrälla en gång till och ta sig till semifinal i SM-slutspelet. I vägen står ett starkt Kista som var i SM-final i fjol och som mönstrar en mycket bra indonesisk herrsida.

Efter 3-3 hemma i Söndrumshallen förra veckan är det helt öppet inför returmötet i Stockholm på onsdag. Kista blir som vanligt svårslagna i herrdubbel, herrsingel och mixed medan Halmstad har en, på pappret, starkare damsida med Sofie, Line och Louise i spetsen.

”Ja, det är kommer att bli riktigt spännande på onsdag,” kommenterar lagledare Niclas Rosengren. ”Jag tror det kommer att avgöras i de två herrsinglarna samt damdubbeln. Får vi med oss minst två av de matcherna, så har vi en god chans att åtminstone nå 3-3 och därmed Golden set. Och där kan allt hända.”

Skulle det bli Golden Set är det först till 21 som gäller i en match som väljs av de båda lagen.

”Det är inte alls osannolikt att så blir fallet, men det kan lika gärna tippa över till 5-1-vinst för något av lagen,” säger Niclas.

Nå, hur går det då?
”Vi går för seger och det känns som vi har mer att plocka ut ur laget. Felix kom inte upp i nivå i förra mötet men i grundspelet spelade han den bästa matchen jag sett honom spela när han slog Kistas Setyaldi Putra Wibowo i tre raka set. Så visst har vi chansen. I vilket fall är det en härlig match att spela där vi går in med allt att vinna,” avlsutar Niclas.

 

Matchen börjar kl 18:00 på onsdag och kan följas live via Livescore: http://www.eltok.net/sb/tournament/show/406

Klicka för att kommentera

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Populärt just nu

Till toppen