Fotboll

Oavgjort när HBK:s F17 tog emot Växjö DFF

Sofiella Nilsson blev hjälte efter straffräddningen i 82:a minuten och räddade en poäng för sitt lag i F17 serien där slutresultatet skrevs till 2-2…

Matchen var i sin inledning på Halmstad Arena när Växjös Ella Moe hittar in bakom hemmakeepern Sofiella Nilsson, då stod matchuret på 10 minuter.
Repliken kom blixtsnabbt och som den kom.

Izabella Patel stegar fram till bollen efter att domaren blåst för fulla muggar i sin svarta pipa, efter ett oschysst förfarande. Frisparken är ett faktum och Patel visar med ett fint tillslag hur en frispark skall slås.

1-1 i protokollet och hemmalaget trummar på…

Efter en snabb omställning i 44:e minuten hittar Emma Johansson fram med en perfekt djupledsboll till Ebba Sandgren som behärskat sätter ledningsmålet precis innan domarens pipa ljuder för halvlek.

I andra hittar Växjö rätt i den 69 minuten när Hanna Bild hittar nätmaskorna till 2-2, som också skulle bli slutresultatet.

Målvakten Sofiella Nilsson, med blott en enda träning som målvakt, kom att bli den avgörande pusselbiten för hemmalaget.

I matchens 82:a minut pekar domaren på den vita straffpunkten för Växjö DFF.

Som hon inte gjort något annat så räddar hon straffen och framförallt en poäng till sitt HBK.

– Straffen är pricken över i:et då hon gör en strålande insats med räddade frilägen. Hon personifierar våran vilja att vara tigrar på planen, säger Mikael Johansson i HBK.

Huvudtränaren Leonardo efter matchen:
– Det var en tuff motståndare, men vi spelade bra i större delar av matchen.
Vi var lite stressade när vi skulle slå sista passningen. Detta är något som vi kan och ska utvecklas i under säsongen.

– Det märks att spelarna njuter av att spela varje vecka när vi spelar denna typen av fotboll, en bra fotboll som ska vara vår identitet.

– Nu blir det återhämtningsträning på måndag och tisdag är vi återigen fokuserade på kommande utmaningar, avslutar Leonardo.

Klicka för att kommentera

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Till toppen