Fotboll

Tränarna inför helgens matcher i damernas division 1

Astrio, Halmia, HBK – samtliga spelar de sin andra match för säsongen på söndag kl 14:00.

Astrio gör sin hemmapremiär i division 1 när de tar emot Jönköpingslaget Mariebo. Övriga två lag gör sina första bortamatcher, där Halmia spelar mot ytterligare ett lag från Jönköping, närmare bestämt Husqvarna, och HBK ställs mot Eskilsminne i Helsingborg.

 

Astrios huvudtränare, Iztok Pristovnik, om helgens match mot Mariebo.

– Det är ett väldigt bra lag och det blir en otroligt rolig utmaning.

Vad tar ni med er från premiären i Borås i söndags?

– Att vi måste vara modigare både i vårt anfalls- och försvarsspel, svarar Iztok Pristovnik.

 

Halmias huvudtränare, Peter Blomqvist, såg sitt lag vinna premiären hemma med betryggande 5-1 mot nykomlingen Kenty från Linköping.

– Vi hade höga förväntningar på oss själva i premiären. Vi visste att motståndet måste vara riktigt bra om de skulle orka mot oss. Det blev en överkörning.

Husqvarna tillhörde nedre halvan av tabellen senast, Halmia tillhörde toppen. Hur går tankarna inför helgens match?

– Jag förväntar mig en mycket tuffare match på söndag. Husqvarna har bytt tränare och fått ordning på sitt spel. De spelar bra fotboll och visade upp stor skicklighet och energi när de vann mot Värnamo i sin premiär.

– Vi åker till Vapenvallen för att visa klass och vara tunga att möta. Husqvarna måste vara bra för att förstöra dagen för oss, säger Peter Blomqvist.

HBK, med huvudtränare Fredrik ”Fidde” Andersson, spelar sin bortapremiär mot Helsingborgslaget Eskilsminne, ett tippat topplag i serien. I söndags vann HBK hemmapremiären på Halmstad Arena mot en annan toppkandidat, Trelleborgs FF.

– Ni gjorde en imponerande insats i söndags mot en erkänt svår motståndare, vad tar ni med er från Trelleborgsmatchen till mötet nu på söndag mot ännu ett potentiellt topplag?

– Tack, det var en rättvis seger mot en bra motståndare. Nu är den spelad och placerad i ryggsäcken. Vi tar med oss vår enorma arbetsinsats och att vi hänger ihop fint i och mellan lagdelar, svarar ”Fidde” Andersson.

Hur vill du beskriva känslan i truppen i dagsläget?

– Den är alltid väldigt bra och vi har många spelare med gott självförtroende. Vi har också många karaktärsspelare som ser till att våra träningar alltid är bra. Det är så man när långsiktigt utveckling.

– Vi ser framemot att få spela match igen och det är en ny utmaning att möta förra årets två som siktar mot toppen även i år. Vi gillar utmaningar, avslutar ”Fidde”.

***

Följ samtliga matcher från damernas division 1 i Svenska Fotbollsförbundets app ”Min fotboll”, som finns för gratis nedladdning för Android och iPhone, och missa inte Halmstadsports referat från Astrio-Mariebo på söndag.

Klicka för att kommentera

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Populärt just nu

Till toppen